Gent bouwt stapsgewijs mondmaskerplicht af

Na de stad Deinze bouwt nu ook de stad Gent de mondmaskerplicht op het openbaar domein geleidelijk af. De eerste fase gaat in vanaf 9 juni. Toch roept burgemeester De Clercq nog altijd op tot voorzichtigheid.

Gent zal in verschillende stappen de maatregelen versoepelen. Zo is vanaf 9 juni een mondmasker alleen nog verplicht als je in de drukste winkelstraten wandelt of in de buurt van scholen en aan de schoolpoort. Ook tijdens manifestaties en in taxi's moet je verplicht een mondmasker dragen. In de versoepelingen neemt Gent ook maatregelen tegen het alcoholverbod op het openbaar domein. Dat verdwijnt vanaf 9 juni. Ook in de studentenbuurt tussen de Sint-Pietersnieuwstraat en de Overpoortstraat zal een mondmasker niet meer verplicht zijn. 

Tweede fase vanaf 1 juli

Met de start van de zomervakantie vervalt ook de mondmaskerplicht aan de schoolpoorten en ingangen van onderwijsinstellingen. Maar ondanks de versoepelingen blijft Gent waakzaam. Dat zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) : "Als de cijfers zouden verslechteren, kan de mondmaskerplicht opnieuw uitgebreid worden. Daarom houden we de mondmaskerplicht aan waar het nodig en zinvol is. En we blijven oproepen tot voorzichtigheid. Draag een mondmasker wanneer het moet en op drukke plekken. Zo krijgen we samen de cijfers verder naar beneden". .