woensdag 6 december
6°C
171 km

Gent en Dierenasiel weer op dezelfde lijn

De stad Gent en het dierenasiel hebben de strijdbijl begraven. Eerder had het stadsbestuur het asiel verplicht om geluidswerende muren van vijf meter te bouwen. Dat zag het asiel niet zitten, maar na heel wat discussie legt het bestuur zich neer bij deze maatregel. Beide partijen willen zich nu focussen op de toekomst en op de verzorging van de dieren.

Enkele jaren geleden is het dierenasiel van het Citadelpark naar de watersportbaan verhuisd. Hoewel ze bij de aanleg van het nieuwe gebouw rekening houden met het geblaf van de honden, komen er klachten van de buurt. Het asiel investeert in geluidswerende panelen, maar de maatregel volstaat niet. Nieuwe muren moeten de impasse nu doorbreken.

Tine Heyse (Groen) - schepen van Milieu Gent: "Vorige donderdag hebben wij als college een nieuwe omgevingsvergunning gegeven. Dat kadert in de akoestische maatregelen die het dierenasiel nog moet nemen. // Het dierenasiel is voor de stad Gent een belangrijke partner in opgang van honden en katten, maar natuurlijk moet wij er ook voor zorgen dat de geluidshinder voor de buurt goed is en in lijn is met de wetgeving".

De nieuwe vergunning voorziet muren tot vijf meter hoog, een kost die bij het dierenasiel zelf moet dragen. Maar ze zitten niet stil. Er zouden al twee offertes zijn. Het bestuur van het dierenasiel en de schepen hopen hiermee de bladzijde definitief om te slaan, zodat het asiel zich kan focussen op de opvang en verzorging van de honden en katten.