donderdag 18 april
11°C
244 km

Gent experimenteert met flexparkeren

In Gent is er een nieuw proefproject gestart rond Flexparkeren. Hierbij worden parkeerplaatsen voor auto`s op bepaalde tijdstippen van de dag voorbehouden om fietsen te stallen. Gent heeft op vier locaties flexparkeerplaatsen in de stad aangelegd, en die gaan ook gepaard met een nieuw verkeersbord. Na zes maanden zal het proefroject worden geevalueerd. Als de reacties positief zijn, zullen er nog meer flexparkeerplaatsen in de stad worden aangelegd.

Sinds vandaag kan je in het Gentse straatbeeld een nieuw verkeersbord spotten. `t Gaat om een bord dat vlakbij een flexparkeerplaats wordt geplaatst. Dat zijn parkeerplaatsen die overdag bedoeld zijn om fietsen te stallen.`s Avonds en `s nachts kunnen buurtbewoners er hun wagen parkeren. 

Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit Gent: "Wat we willen doen is de ruimte in de stad goed gebruiken, en daardoor willen we flexibel omgaan met het parkeren, van 7u30 `s morgens tot zes uur `s avonds kunnen fietsen parkeren op dit parkeervak, van zes uur `s avonds tot 7u30 `s morgens kunnen auto`s er parkeren. Op die manier proberen we echt in te spelen op de noden die er zijn, nood aan fietsparkeerplaatsen, nood ook aan autoparkeerplaatsen en op die manier kunnen we beide combineren".

Gent wil het flexparkeren de komende zes maanden op vier locaties in de stad uittesten. `t Gaat om twee parkeerplaatsen aan schoolgebouwen, eentje aan een moskee en hier in de Balsamierenstraat in de Brugse Poort aan een kinderdagverblijf. Op deze locaties is de parkeerdruk erg hoog, zowel voor fietsers als voor automobilisten.