Gent heeft een eigen koffiefestival

Vanaf vandaag gaat de eerste editie van Ghent Coffee Fest van start. 6 barista's uit verschillende koffiebars in de stad bundelen deze week hun krachten om kwaliteitskoffie extra in de verf te zetten en zo Gent als koffiestad op de kaart te zetten. Een hele week lang kan je in de verschillende Gentse koffiebars profiteren van speciale acties en activiteiten, zoals gratis koffie en een latte art workshop.

Volgens Frederik De Backer, organisator van Ghent Coffee Fest, is het eigenlijk een week waarin we specialty koffies uitlichten in bars die meedoen. De bedoeling van deze week is eigenlijk om een soort platform te creëren, een soort community van barista's onder elkaar om eigenlijk Gent meer op de map te zetten als koffiestad. Want heel vaak nu als je aan specialty koffie denkt is dat in Brussel of Antwerpen, en wij vinden eigenlijk dat Gent een heel mooie stad is, heel veel mooie koffiebars die specialty koffie aanbieden, en dat willen we ook versterken.

Het is de eerste keer ooit dat koffieondernemers in Gent op zo'n manier hun krachten bundelen, maar als het van hen afhangt, zeker niet de laatste.