Gent identificeert meer en meer sluikstorters

De stad Gent, de Gentse politie, Ivago en de stadswachten halen mooie resultaten in hun strijd tegen sluikstorters. In de eerste 9 maanden van dit jaar werden al meer dan 1000 daders geïdentificeerd. In 2020 en 2019 werden telkens 932 sluikstorters geïdentificeerd.

In Gent gaan gemeenschapswachten en teams van de politie regelmatig met de mensen van Ivago op pad om sluikstorters te identificeren. Daarnaast zijn er ook zichtbare camera’s geïnstalleerd die sluikstorters moeten aanzetten tot nadenken over hun gedrag. En die aanpak loont, want er werden dit jaar al meer dan 1000 sluikstorters geïdentificeerd. Zij krijgen een GAS-boete van minstens 120 euro en moeten ok opdraaien voor de opruimkosten.

Extra acties tijdens Week van de Handhaving

Tussen 4 en 10 oktober loopt de jaarlijkse Week van de Handhaving. In Gent zal die week gekoppeld worden aan extra acties om sluikstorters te identificiëren. Om die strijd meteen de nodige ondersteuning te geven organiseert het parket Oost-Vlaanderen komende maandag een themazitting rond sluikstorters. 13 personen staan daar terecht. De stad rekent ook op de verantwoordelijkheid van de inwoners. Wie en stort ziet kan dat melden op de website van de stad Gent of via de speciale meldingsapp van de stad. Mensen die zelf hun buurt proper houden kunnen de erkenning “Proper Pierke” verdienen