Gent is klaar voor 49e editie Gent Film Fest

Vanavond gaat de 49ste editie van het Film Fest Gent van start. Met bijna 120 langspeelfilms, 40 kortfilms en drie series valt er weer heel wat te ontdekken. Dit jaar staat de Zuid-Koreaanse cinema centraal, maar vanavond mag een rasechte Gentenaar het filmfestival openen. Regisseur Lukas Dhont mag er zijn film 'Close' voorstellen, volgens kenners maakt de film binnenkort zelfs kans op een Oscar. 

De ingang van Kinepolis Gent is bijna volledig klaar voor vanavond. De rode loper is al uitgerold, maar die ziet er dit jaar extra kleurrijk uit dankzij de vele bloemen. Het is een verwijzing naar de film 'Close' van de Gentse regisseur Lukas Dhont. Zijn film mag het festival vanavond openen en vertelt het verhaal van een hechte vriendschap tussen twee jongens. 

Wim De Witte - programmadirecteur Film Fest Gent: "We gaan elk jaar op zoek naar een openingsfilm die een beetje representatief is voor wat er de rest van die dagen op het festival te zien en als we dat dan vinden bij een lokale Gentse filmmaker, dan is dat fantastisch natuurlijk he. We hebben het traject van Lukas ook een beetje mogen volgen. Zijn twee kortfilms, die hij nog op de school gemaakt heeft, hebben hier een speciale vermedling gekregen of een grote prijs gewonnen en dan in 2018 hebben we hier mogen openen met zijn debuutfilm Girl. Dat was al een heel bijzondere film en dan is het logisch dan we met deze film ook het festival gaan openen".

Belangrijk om te weten is dat de tickets voor het filmfestival niet duurder zijn dan anders. En dat ondanks de stijgende energiekosten. Het festival wil zo toegankelijk blijven voor elke filmliefhebber. Film Fest Gent loopt nog tot en met 22 oktober.