woensdag 21 februari
10°C
39 km

Gent is klaar voor de Winterfeesten

Nu Sinterklaas terug naar Spanje is, wordt de binnenstad van Gent helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer. De Gentse Winterfeesten gaan donderdagavond officieel van start en dat is een dag vroeger dan andere jaren. Naast die wijziging is de grootste verandering de ijspiste die nu een rolschaatspiste is geworden. Door de hoge energieprijzen vond de stad Gent het niet verantwoord om een energie slurpende ijspiste aan te leggen. Of een rolschaatspiste even veel plezier zal opleveren zal moeten blijken op 31 december, dan sluiten de Gentse Winterfeesten.

Als schepen van Feestelijkheden is het voor Bram van Braeckvelt de eerste editie van de  Gentse Winterfeesten. En meteen moet hij een grote verandering aankondigen. De ijspiste die, wegens een te hoge energiekost, wordt vervangen door een rolschaatspiste. Na een geannuleerde editie en een afgeslankte editie, overheerst toch het positieve gevoel dat de Gentse Winterfeesten opnieuw  kunnen plaatsvinden. En dan nemen de organisatoren er de switch van ijsschaatsen naar rolschaatsen graag bij. Want de rolschaatspiste zal niet de enige nieuwigheid zijn. 

Quinten Goekint - organisatie Gentse Winterfeesten: "De opstelling is helemaal nieuw. Voor ons is het een beetje GWF 3.0 met een vernieuw parcours meer pleintjes. Een aantal leuke kerst kermisattracties er bij, belangrijk die blijven in het thema. Ik denk dat we een heel uitgebreide animatieplanning hebben. Een heel harde focus op kinderen, gratis animatie en dagelijks".

Wie de sfeer van de Gentse Winterfeesten wil beleven kan tot 31 december terecht in de Gentse binnenstad.