zaterdag 25 maart
11°C
6 km

Gent opent het nieuwe stadskantoor

In Gent is het gloednieuwe stadskantoor aan het Woodrow Wilsonplein vandaag officieel geopend voor het publiek. Het stadskantoor moet het kloppend hart van de Gentse dienstverlening en administratie worden. Op de benedenverdieping vind je er alle loketten terug. De verdiepingen daarboven zijn bestemd als kantoorruimte voor 1450 personeelsleden van de stad. Het stadskantoor brengt alle dienstverlening en administratie nu samen op 1 plek aan de Zuid. En dat is handig voor de Gentenaar.

Een reispas aanvragen, je adres op je identiteitskaart aanpassen of je kind laten erkennen. De Gentenaar kan het vanaf nu allemaal op een plek doen, in dit gloednieuwe stadskantoor aan de Zuid. Alle administratie en dienstverlening wordt hier vanaf vandaag gebundeld. In deze open publiekszone, met zicht op het Koning Albertpark, vindt je alle loketten en balies terug, netjes samengebracht in een aantal zones.

Sofie Bracke (Open Vld), schepen van Publiekszaken Gent: "Er zijn hier in totaal eigenlijk een honderd loketten of balies, contactplekken eigenlijk, verspreid in verschillende soorten loketten, Er zijn snelbalies, zittende loketten, maar ook aparte spreekruimtes als er wat delicaters te bespreken is, en we zijn eigenlijk heel hard verrtokken vanuit het perspectief van de burger, de klant, We zijn in zijn of haar hoofd gedoken, wat zou hij of zij liefst willen, wat zou het gemakkelijkst zijn voor de Gentenaar en zo hebben we dit stadskantoor eigenlijk georganiseerd".

Alle dienstverlening en administratie van de stad Gent bevindt zich nu op 1 plek in deze gelijkvloerse publiekszone. Een groot verschil met vroeger, want toen zat een aantal stadsdiensten verspreid over Gent en ook in het oude stadskantoor aan de zuid zaten de loketten en balies dan ook nog eens verspreid over een aantal verdiepingen. Die kluwen is nu ontward en veel logischer gemaakt voor de Gentenaar. En wie toch nog hulp nodig heeft, wordt bij het binnenkomen van het stadskantoor persoonlijk verdergeholpen.