Gent verliest geliefd bluesartiest Tiny Legs Tim

De Gentse muziekscene is in diepe rouw gehuld. Gisteren is bluesmuzikant Tim De Graeve, beter bekend als Tiny Legs Tim, overleden.

Hij overleed aan een hartstilstand tijdens een operatie. Tiny Legs Tim was pas 44. Gent verliest een getalenteerd muzikant, bezieler van tal van optredens en vooral een bijzonder graag geziene mens.

Nog geen jaar geleden zette Tiny Legs Tim een mooi herdenkingsfeest op poten voor dat andere Gentse blues-icoon, zijn muzikale vriend Paul Couter. Vandaag is hij er zelf niet meer. Tiny Legs Tim overleed tijdens een medische ingreep. Hij leed al jaren aan een leveraandoening, maar liet zich daardoor nooit ontmoedigen. In volle corona dook hij de studio in voor de plaat Call us when it’s over.

Tiny Legs Tim werd als Tim De Graeve geboren in de Westhoek. Hij verkaste jaren geleden naar Gent en timmerde er naarstig mee aan de muziekscene. Hij was een bluesman pure sang. Als hij niet zelf op het podium stond, programmeerde hij andere artiesten vooral dan in de Missy Sippy in Klein Turkije. De sociale media staan bol van het verdriet over het veel te vroege heengaan van Tiny Legs Tim. Gent zal hem missen.