dinsdag 5 maart
10°C
93 km

Gent wil dat tweede en derde graad middelbaar overschakelen op afstandsonderwijs

Stad Gent wil dat afstandsonderwijs na de herstvakantie de norm wordt in de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs. Op 12 en 13 november zijn Gentse scholen verplicht om afstandsonderwijs te geven, daarna wordt het sterk aanbevolen.

De Gentse coronabesmettingen blijven oplopen en dat is ook in de scholen het geval. De afgelopen zes dagen testten 162 leerlingen en 62 leerkrachten uit het lager en secundair onderwijs positief. Deze week zaten 1200 leerlingen thuis in quarantaine, dat is een verdubbeling ten opzichte van vorige week. Toen zaten er ook 50 leerkrachten in quarantaine, deze week zijn dat er 84.

Twee weken geen fysieke aanwezigheid

In samenspraak met de scholen heeft het stadsbestuur nu beslist om in te grijpen. Op donderdag 12 en vrijdag 13 november is afstandsonderwijs verplicht in de 2de en 3de graad van het middelbaar. Zo zullen de leerlingen al zeker twee weken niet fysiek aanwezig zijn op school. Daarna worden de scholen sterk aanbevolgen om over te schakelen naar deeltijds afstandsonderwijs. 

Uitzondering voor OKAN

De maatregel geldt niet voor het OKAN-onderwijs, dat zich richt op anderstalige leerlingen, voor kwetsbare leerlingen in het buitengewoon onderwijs en voor de internaten. Het hoger en volwassenonderwijs krijgt vandaag en morgen dan weer afstandsonderwijs, zodat ook zij twee weken niet in de klassen komen.