zaterdag 27 februari
7°C
0 km

Gent wil strenger optreden tegen zwerfvuil

Proper Gent, dat is de titel van het plan waarmee Gent de strijd wil aangaan met het zwerfvuil en sluikstort in de stad. Momenteel worden de juridische kanten nog bekeken, maar het is Gent menens. De vervuiler zal in de toekomst betalen of les moeten volgen.

Doosjes van etenswaren, flesjes, blikjes, dopjes, sigarettenpeuken,… Wie door Gent wandelt komt ze wel eens tegen op straat. En dat is een doorn in het oog van het Gentse stadsbestuur. Daarom komt er een nieuw plan om de vervuiler te bestraffen. Zo zullen handelszaken die eten of drinken verkopen zelf een vuilnisbak moeten plaatsen en onderhouden. Aan de horecazaken zou Gent graag de sigarettenpeuken verzamelen. Daarom zou er aan deze handelsaken verplicht een peukenbak moeten komen.

Alternatieve bestraffen

Gent wil niet alleen de Gentenaars straffen, ook toeristen zullen hun verantwoordelijkheid niet kunnen ontlopen. Maar wanneer Belgen of Gentenaars op heterdaad betrapt worden zou het wel eens kunnen dat ze terug naar de klas moeten of verplicht moeten deelnemen aan een opruimactie.