Gent zet fietsen in de Sint-Michielsparking tijdens het Lichtfestival

De Sint-Michielsparking in Gent gaat tijdens het Lichtfestival plaats bieden aan fietsen in plaats van auto's. Het is de eerste keer in Gent dat dat gebeurt. Omdat het parcours van het Lichtfestival vlakbij de ondergrondse parking loopt, is het te gevaarlijk om er automobilisten toe te laten. Fietsers mogen er dus wel binnen, en zo vormt hun stalen ros bovengronds ook geen hinder voor de hulpdiensten.

Het gaat om een tijdelijke maatregel. De parking is vanaf woensdag 10 november 10u 's morgens tot maandag 15 november 4u 's namiddags enkel geopend voor abonnees en fietsers. 200 autoplaatsen verdwijnen dus tijdelijk, in de plaats komen 1600 fietsenstallingen. Wie dus met de auto naar het centrum wil, zal moeten nadenken over alternatieven.

Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit Gent:  "We zetten zeer sterk in op de park en rides. P+R Watersportbaan wordt het aantal parkeerplaatsen fors uitgebreid. We maken ook de verbinding naar de Ghelamco-site. Daar tussen zijn shuttles of bussen die ervoor zorgen dat mensen op een veilige en comfortabele manier in het centrum geraken, om van het Lichtfestival te genieten.

Het Lichtfestival loopt van woensdag 10 tot en met zondag 14 november. En of deze maatregel misschien een idee is voor in de toekomst...