Gent zoekt troost met muziek

Nog tot en met 25 november organiseert de Stad Gent "Dagen van Troost". De stad doet dat om even stil te staan bij rouw en gemis. 

Het was geen gewone Allerheiligendag vandaag op de Westerbegraafplaats. Rond 7 uur verzamelde een 30 tal muzikanten om vanuit het groen op de begraafplaats een ode te brengen aan de overledenen. Uiteindelijk kwamen alle klanken samen op 1 plek. Daar zorgde Bart Maris (Flat Earth Society) voor een muzikale apotheose. Sommige mensen komen voor de combinatie zonsopgang en muziek, anderen komen hier echt afscheid nemen van hun geliefden en vinden in dit intiem moment de nodige troost.

Sami Souguir (Open Vld), schepen van Cultuur Gent:  "We hebben zo lang cultuur moeten missen, maar ook mensen die dierbaren verloren hebben, konden alleen maar in intieme kring plaatsvinden. Dit is wel de ideale gelegenheid om een concert te laten plaatsvinden. Om op die manier toch een vorm van herinnering. Je voelt ook wel aan hoe sterk en belangrijk cultuur is in onze samenleving".