zondag 20 juni
22°C
0 km

Gents skatepark moet al hersteld worden

Het skatepark aan de Blaarmeersen in Gent moet hersteld worden. Dat is opvallend, want het skatepark is nog maar open sinds half juli vorig jaar. Een foute materiaalkeuze ligt aan de oorzaak van het probleem. 

Midden juli vorig jaar pakte Gent uit met het grootste skatepark van Europa. Het park aan de Blaarmeersen werd in geen tijd immens populair bij de skaters. Maar nu, nog geen jaar na de opening, moeten er al herstellingswerken worden uitgevoerd. In april werd een eerste deel van het park aangepakt, eind mei zijn de andere twee zones aan de beurt. Het skatepark zal dan telkens gedeeltelijk afgesloten worden.

Coating
De werken zijn nodig, niet alleen omdat het park zo veel gebruikt wordt, maar ook omdat het materiaal niet voldoet. Op het beton is coating aangebracht als beschermlaag, maar in plaats van te beschermen heeft de coating het beton aangetast. De schuld ligt niet bij de stad, wel bij de leverancier of aannemer. Het probleem valt dan ook onder de garantie en brengt geen extra kosten mee voor de stad Gent.