woensdag 6 december
6°C
69 km

Gentse 80-plussers kunnen vanaf vandaag om 4de coronaprik in Flanders Expo

Gentse 80-plussers kunnen vanaf vandaag in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo terecht voor hun vierde coronavaccin, de zogenaamde lentebooster. Het centrum blijft al zeker tot half juni open. 

8500 Gentenaars kregen de voorbije weken een uitnodiging voor een vierde prik tegen het coronavirus. Als ze een afspraak gemaakt hebben, kunnen ze hun lentebooster vanaf vandaag komen halen. Dat kan opnieuw in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. 

Vandaag is het centrum een hele dag open, morgen en donderdag enkel in de namiddag. Ook op 7, 8 en 15 juni kan je nog om je boosterprik komen. 80-plussers die in een woonzorgcentrum verblijven kunnen hun prik daar krijgen. 

Ook kinderen mogen om prik komen
Ook kinderen die 5 of 12 jaar zijn geworden, kunnen in het vaccinatiecentrum een coronavaccin komen halen, maar ook zij moeten een afspraak maken. De vaccinatiepost in het UZ Gent gaat voorlopig dicht.

Assistentie ter plaatse
Net als bij de vorige coronaprikken zijn er ter plaatse mensen aanwezig die de weg wijzen en hulp bieden aan rolstoelgebruikers en mensen die minder mobiel zijn. De Stad Gent zoekt nog extra vrijwilligers die een handje willen helpen.