donderdag 2 februari
9°C
47 km

Gentse basisscholen schakelen volgende week over naar code rood

Alle Gentse basisscholen moeten ten laatste tegen maandag 8 februari overschakelen naar code rood. De stad neemt die beslissing omdat het aantal besmettingen in het basisonderwijs vorige week verdrievoudigd is. Daarnaast circuleert ook de besmettelijke Britse variant binnen de schoolmuren.

Code rood betekent onder meer dat er geen buitenschoolse activiteiten meer kunnen plaatsvinden, dat er geen warme maaltijden meer worden geserveerd en dat er extra zal gepoetst worden op school. Met die extra maatregelen wil stad Gent ervoor zorgen dat de scholen maximaal kunnen openblijven. 

Voorlopig geen wijzigingen in secundair onderwijs

Het stadsbestuur benadrukt dat het om een tijdelijke maatregel gaat die gebaseerd is op het aantal besmettingen. De situatie wordt dagelijks geëvalueerd en van zodra de cijfers verbeteren, zal er opnieuw teruggeschakeld worden. Voor het secundair onderwijs verandert er voorlopig niets. Daar gelden sowieso strengere maatregelen (50% afstandsonderwijs en mondmaskers) en is er volgende week al een afkoelingsweek voorzien.

(Foto: stad Gent)