Gentse 'Draken’ in het nieuw

De fietsbrigade van de Gentse politie zit in het nieuw. Het team, met als roepnaam ‘Draken’, krijgt nieuwe fietsen en een nieuw uniform. De Gentse politie kocht 17 fietsen aan – elk goed voor 4000 euro - en die zijn voor het eerst speciaal ontwikkeld als politiefiets.

Zeg niet zomaar fiets tegen een politiefiets. De nieuwste exemplaren waar de Draken mee rondrijden, zijn speciaal ontwikkeld door de Nederlandse fietsenbouwer Santos. De fietsen dienen niet enkel als transportmiddel, ze moeten ook bescherming bieden en ze kunnen gebruikt worden om plaatsen af te sluiten of om mensen te arresteren.

Waarom ‘Draken’?
De Gentse fietsbrigade kreeg als bijnaam ‘Draken’, verwijzend naar de draak op het Belfort. Die waakt, net als de politie, over de veiligheid in de Gentse binnenstad. De fietsbrigade werd opgericht in 1998. In het 23-jarige bestaan wordt nu voor de vierde keer van fiets gewisseld.

Opnieuw oranje uniform
De fietsbrigade krijgt ook een nieuw uniform en dat kleurt opnieuw oranje. Een bewuste keuze om de zichtbaarheid te verbeteren en ook om de uniformiteit met andere fietsteams te versterken.