vrijdag 9 december
3°C
27 km

Gentse Feesten afgelast: stad werkt aan zomerprogrammatie

De stad Gent werkt aan een zomerprogrammatie als alternatief voor de Gentse Feesten 2021. Die zijn voor het tweede jaar op rij geschrapt door het coronavirus.  De organisatoren van de verschillende pleinen kunnen deelnemen aan de nieuwe programmatie.

“Een pijnlijke beslissing die we moeten nemen voor de veiligheid van de organisatoren, medewerkers en Gentenaars”, dat zei burgemeester Mathias De Clercq  (Open Vld) vanmiddag op de digitale persconferentie naar aanleiding van het schrappen van de Gentse Feesten 2021 door corona. De cijfers laten niet toe om de Feesten nu te organiseren in volle glorie.

Werken aan een zomers alternatief

Ook schepen van Feestelijkheden Annelies Storms (Vooruit) ziet de Feesten onder haar bevoegdheid voor de tweede keer op rij geschrapt worden:  "Gentse Feesten dat is vrij zijn om te gaan en te staan waar wje wil, mensen te ontmoeten, samen vieren, en dat is nu onmogelijk. Maar we zullen werken aan een alternatief programma, gespreid over de zomer en over de hele stad”. 

De stad heeft voor dat alternatief een knaldrangfonds opgericht . Daarin zit 1 miljoen euro.  De organisatoren van de verschillende feestenpleinen kunnen meedenken over de invulling van die alternatieve programmatie. Maar het is niet de bedoeling om alles op 10 dagen in de binnenstad vol te proppen zegt de Feestenschepen.  

Op naar 2022

Gent beseft dat heelwat “Gentse harten” getroffen worden door deze beslissing. Maar de stad kijkt hoopvol uit naar de editie van 2022. “Dan zullen we laten zien dat Gent en feesten goed samengaat”.

foto: stad Gent