Gentse hogescholen gaan opnieuw online lesgeven

De HOGENT en Hogeschool Odisee schakelen vanaf volgende week maandag opnieuw over op digitaal onderwijs. Reden daarvoor zijn natuurlijk de stijgende coronacijfers. Enkel praktijkvakken zullen nog op de campus zelf gegeven worden.

Na eerder al de UGent nemen nu dus ook de hogescholen maatregelen. Zowel HOGENT, Arteveldehogeschool als Hogeschool Odisee hebben beslist om opnieuw over te gaan op digitaal onderwijs. Ten laatste tegen maandag 6 december moet er maximaal online lesgegeven worden. Er is een uitzondering voor praktijklessen, die zullen wel nog paatsvinden op de campus.

Eén keer per week naar campus
Bij Odisee worden ook alle meerdaagse activiteiten afgelast en zijn er afgezien van gastdocenten en leveranciers geen externe bezoekers meer toegelaten op de campus. "We zorgen er wel voor dat studenten in opleidingen zonder praktijkgerichte lessen ook minstens één keer per week op de campus welkom zijn", zegt Directeur Onderwijs van Odisee, Ann Martin. "Tijdens vorige coronagolven hebben we gemerkt dat nooit op de campus komen voor sommige studenten een hele grote, negatieve impact had en sindsdien zetten we nog meer in op verbinding dan anders."