zaterdag 2 maart
10°C
9 km

Gentse Musea blijven vanavond weer open

anavond is het weer Museum Nacht in Gent, een evenement waarbij een 10 tal musea in Gent tot 1.00u vannacht de deuren open houden.  Dit jaar ligt de klemtoon vooral op doe activiteiten en muziek. Zo zal er in het Huis van Alijn een dj set worden gespeeld en kan je in het MSK vragen stellen aan virtuele schilderijen. In het Industriemuseum kan je dan weer van alles maken in de pas geopende expo Fero non fero. Alles is gratis toegankelijk.

Een grote diversiteit van beleving daar zet deze editie van museum nacht Gent volop op in. De verschillende musea laten niet alleen genieten van de expo, er wordt ook verwacht dat je de handen uit de mouwen steekt.

Michelle Van Meerhaeghe - De Gentse Musea: "Er is bewust geen centraal thema maar verwondering en verrassing staan altijd centraal. De musea pakken uit met hun vaste expo , tijdelijke expo’s. Combineren dat met heel wat verrassende activiteiten. Activiteiten die de rest van het jaar misschien minder vlot plaats vinden in het museum".

In het huis van Alijn, waar de expo rond de jaren 90 al een tijdje loopt, zal er een dj set zijn met muziek uit de nineties, en wie in het MSK passeert zal verbaasd opkijken door de "sprekende" schilderijen. Maar misschien is de Museum nacht Gent wel de ideale gelegenheid om de expo Ferro non Ferro in het industriemuseum te bezoeken. Die is begin deze maand gestart. Daar kom je van alles te weten over ondermeer de Gentse staalindustrie.

Tamar cachet – industriemuseum: "De expo focust niet enkel op Gent. We focussen op heel ons land. Vanaf de industriële periode tot vandaag. We kijken ook naar de toekomst. Gent heeft daar ook zeker zijn plek in en dat ontdek je hier".

De Museum nacht Gent, nog tot 01.00u vannacht.