woensdag 27 september
24°C
122 km

Gentse vaccinatielijn overspoeld met vragen

De Gentenaars zitten duidelijk met veel vragen over hun vaccinatie. De voorbije dagen kreeg de vaccinatielijn meer dan 600 oproepen per dag binnen. De stad heeft al twintig telefonisten, maar werft nu nog zes extra krachten aan.

Twijfels over AstraZeneca of praktische vragen over bijvoorbeeld de toiletten in het vaccinatiecentrum, allemaal komen ze terecht bij de vaccinatielijn van Gentinfo. Het aantal oproepen stijgt, tot soms 600 per dag. Vaak bellen mensen ook om een afspraak te maken, maar schepen Sofie Bracke roept op om dat, indien mogelijk, online te doen. Zo blijft de vaccinatielijn open voor inhoudelijke vragen.

Ook andere lijnen vaak bezet
Naast de vaccinatielijn krijgt Gentinfo ook op haar andere nummers veel vragen over de coronapandemie. Zo krijgt de testlijn gemiddeld 150 oproepen per dag, met vragen over de afname van coronatesten. Ook op het algemeen nummer van Gentinfo is de coronacrisis nooit ver weg. Daar komen elke dag nog eens honderd telefoons binnen over vaccinaties en ruim vijftig over corona in het algemeen.

Telefoonnummers
Heb je een uitnodiging gekregen voor je vaccinatie? Dan kan je gemakkelijk online een afspraak maken. Heb je toch nog vragen, dan kan je hier terecht of kan je bellen naar de vaccinatielijn van de stad Gent op 09/210.10.44