zaterdag 15 juni
18°C
11 km

George-Louis Bouchez geeft les in Ronse

Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van de Franstalige liberale partij MR, was vandaag te gast op de Da Vinci Campus in Ronse. Hij gaf daar in het Frans een les economie aan leerlingen van de derde graad. Daarna nam burgemeester Michaux van Ronse hem nog mee op een rondleiding door de stad. Het bezoek kadert in Bouchez zijn Ronde van Vlaanderen, een kennismakingstour door Vlaanderen.   

Het is eens iets anders, een les economie in het Frans door een Waalse partijvoorzitter. Bouchez heeft het over belastingen, werkgelegendheid, vergrijzing en globalisering, en deze leerlingen luisteren erg aandachtig en geïnteresseerd. 

Georges-Louis Bouchez (MR) - partijvoorzitter en senator: "Ik was heel aangenaam verrast door het goede niveau van de leerlingen. Ze kenden heel goed de terminologie en ze zijn bijna perfect tweetalig. Dat is ook inspirerend voor mij. Ze hebben een heel goed niveau in de twee talen. Het was erg interessant. Ik heb hier een les economie gegeven. Ik heb een paar economische uitdagingen van ons land proberen uit te leggen en alles wat te maken heeft met begroting en staatsbudgetten. Het was heel aangenaam voor mij. De leerlingen waren heel aandachtig en stelden heel goeie vragen. Het was heel leuk en inspirerend". 

Dit bezoek is deel van een "Ronde van Vlaanderen" van de Waalse partijvoorzitter, bedoeld om de Vlaamse landshelft beter te leren kennen. Na het bezoek aan de school, gaat Bouchez op pad met het gemeentebestuur van Ronse. 

Ignace Michaux (CD&V) - burgemeester Ronse: "Mijn bedoeling is om alle nationale partijvoorzitters, zowel van Vlaanderen als Wallonië, uit te nodigen in de stad Ronse, om te kijken, te luisteren en te genieten. Te kijken naar onze bezorgdheden en de toekomstige visie, te luisteren naar mijn verhaal waar Ronse voor staat en te genieten van de mooie streek hier. Dat is het belangrijkste, om te tonen dat Ronse ook op de kaart van Vlaanderen staat.