dinsdag 29 november
8°C
227 km

Geschorste arts mag weer aan het werk in AZ Jan Palfijn

De arts van het AZ Jan Palfijn in Gent die verdacht wordt van een mogelijk onrechtmatige euthanasie, mag weer aan het werk gaan. Het ziekenhuis had de man eerder deze week geschorst, maar de schorsing werd vrijdag ongedaan gemaakt.

Vorige zaterdag kreeg de politie een aangifte van een mogelijk onrechtmatige euthanasie door een arts in Jan Palfijn. De man werd opgepakt en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Na een uitgebreid verhoor werd hij onder strikte voorwaarden weer vrijgelaten. Het ziekenhuis schorste de arts in afwachting van de uitslag van het onderzoek.

De advocaat van de arts, Walter Van Steenbrugge, dreigde met een dagvaarding tegen het ziekenhuis als hij niet weer aan de slag mocht. Vrijdag maakte het ziekenhuis de schorsing van de arts ongedaan, hij kan weer aan het werk.

Walter  Van Steenbrugge: “Mijn cliënt is heel tevreden dat hij terug aan de slag kan. De euthanasie werd uitgevoerd op uitdrukkelijke vraag van een terminale patiënt en zijn familie, maar hij werd voorgeleid voor vergiftiging. Wat hij meegemaakt heeft is een horrorverhaal”.