donderdag 7 december
5°C
0 km

Geslaagde AVS Balloonmeeting stad Deinze

Je hebt ze afgelopen weekend misschien wel zien vliegen, de 35 luchtballonnen van de AVS Balloonmeeting in Deinze. Een heleboel kijklustigen zagen tijdens dit tweedaagse evenement de meest kleurrijke ballonnen de lucht in gaan. Onder hen ook veel kinderen, al lag dat misschien aan een ander hoogtepunt, met de optredens van Mega Mindy en K3

Zowel zaterdag als zondag kon je de ballonnen bewonderen in Deinze. Voor de vlucht krijgen de piloten een grondige meteobriefing met de laatste gegevens over de wind en de temperatuur. En dat was nodig, want het warme weer heeft gevolgen voor de ballonnen.

Kris Wille - organisator : "Wat de ballonnen betreft, hebben we een extra maatregel. Bij dergelijke warme temperaturen kunnen ballonnen zo veel gewicht niet heffen waardoor er minder mensen kunnen meevaren dan normaal."

Na de randanimatie is het tijd voor de piloten om zich klaar te maken. De manden worden uitgeladen, de zeilen open gevouwen, en de branders getest. De organisatie is opgetogen met de grote variatie aan ballonnen die de lucht in gaan.

Kris Wille - organisator: "Er zit ook iemand bij uit Nederland, en ook iemand uit Groot-Brittannië. En we hebben ook verschillende vormen. We hebben een ballon in de vorm van een eend. Arsène Weba is erbij. En we hebben ook nog een piraat, en baby Lente is er ook bij."