dinsdag 16 april
9°C
8 km

Ghelamco Arena bijna veilig bevonden: match tegen Seraing kan wellicht doorgaan

Goed nieuws voor de fans van KAA Gent. Als de oplapwerken lopen zoals gepland, zal de match van morgen tegen Seraing kunnen doorgaan. Alles werd in het werk gesteld om de schade, aangericht door storm Eunice, tijdig te herstellen.

Zelfs vannacht werd hard doorgewerkt om de loshangende panelen los te maken. De schade aan het dak van de Ghelamco Arena werd vrijdagmiddag aangericht door storm Eunice. Resultaat: Een gapend gat met rondslingerende panelen, waarvan een deel op geparkeerde auto's terechtkwam. De match tegen Seraing, gepland op vrijdagavond, werd uitgesteld naar morgen 18u45.

Driekwart opnieuw veilig
Maar het was niet zeker of de herstelwerken op tijd zouden klaar zijn. Daarom hebben werkmannen ook deze nacht gewerkt om alles tijdig af te krijgen. Momenteel is driekwart van het stadion 'veiliggesteld'. Alles verloopt volgens schema en bij KAA Gent verwachten ze dat in de loop van de dag het hele stadion wordt vrijgegeven. Dat gebeurt door brandweer en experten. 

Windmeters en volledige analyse
Het gat in het dak zal wel niet meteen dichtgemaakt worden. Het gaat er vooral om dat er geen panelen meer loshangen en kunnen wegwaaien. Aangezien het niet de eerste keer is dat er panelen loskomen op het dak van de Ghelamco Arena, gaat de club ook onderzoeken wat de oorzaak is. Het hele dak zal geanalyseerd worden en er zullen aanpassingen gebeuren als dat nodig blijkt. Er komen ook windmeters op het dak.