Ghent International Festival zorgt voor 3 weken cultuur in de stad

Vandaag is het startschot gegeven voor het Ghent International Festival. GIF is een nieuw tweejaarlijks festival voor hedendaagse kunsten, georganiseerd door zes Gentse cultuurhuizen. 

'Een dag zon­der artis­tie­ke ver­voe­ring is een ver­lo­ren dag', dat is het motto van het Ghent International Festival, een samenwerking tussen de Gentse cultuurhuizen Campo, Kopergietery, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen, S.M.A.K. en Vooruit.

Zittend
Door de coronamaatregelen werd het programma wat aangepast. Mein Gent, een dansvoorstelling van Alain Platel en Frank Van Laecke zou normaal het festival openen. Maar omdat er meer dan 100 man op het podium staat, is dat onmogelijk. Daarom opent Liebestod vanavond het festival in de opera. 

Verbeelding
"We nodi­gen je uit om het onver­wach­te te omhel­zen in de publie­ke ruim­te, op maat van de stad Gent" aldus het GIF. "Een oproep om ver­beel­ding voor­op te plaat­sen in het maat­schap­pe­lijk dis­cours; ver­beel­ding die per defi­ni­tie meer­stem­mig is." Het GIF loopt tot en met 30 januari op verschillende locaties in de stad.