woensdag 6 december
6°C
181 km

Gilbert brengt Franstalige strip "Avec Mozart" uit

Gilbert Declercq uit Nevele is internationaal bekend en erkend als schilder, illustrator en striptekenaar. De intussen 76-jarige kunstenaar brengt nu een stripverhaal op de markt in Frankrijk. Het franstalige werk gaat over het leven van componist Wolfgang Amadeus Mozart. Het kreeg dan ook de titel 'Avec Mozart'.

Gilbert Declercq heeft een rijk gevuld palmares als schilder, illustrator en striptekenaar. Zo is hij als enige Belg lid van de Amerikaanse beroepsvereniging voor illustratoren en werden al heel wat van zijn werken vertaald. Zijn jongste werk is er ééntje voor de inwoners van Frankrijk, een franse strip over Mozart.

Gilbert Declercq, striptekenaar: "Het was oorspronkelijk mijn idee om bij een Vlaamse uitgever gedaan te krijgen. Ik heb dat voorgesteld aan Standaard Uitgeverij destijds maar dat is langs verschillende wegen niet doorgegaan. Ik heb dan het idee laten liggen en heb dan uiteindelijk voorgesteld aan de uitgever in Parijs 'Editions du Triomph' en die mensen hebben dat aangenomen. Dan ben ik begonnen aan de realisatie van de strip".

Avec Mozart' alleen in het Frans te verkrijgen. Toch zou hij een Nederlandstalige versie ook mooi vinden.

Gilbert Declercq, striptekenaar : "Ik probeer het voor te stellen aan enkele uitgevers en wie weet... Het zou ook interessant zijn, vind ik, om een Duitse versie te publiceren. Tenslotte was Mozart een Oostenrijker en het Duitse taalgebied is wel interessant vermoed ik. Je bent nog helemaal niet van plan om er mee te stoppen? Hopelijk niet, nee nee ik ben het niet van plan.