dinsdag 31 januari
8°C
8 km

Glasverbod, maar ook extra toiletten en vuilbakken in Muinkpark

Nu de zomer in aantocht is, neemt de Stad Gent extra maatregelen om de drukte in de stad te controleren. Zo is het glasverbod sinds vandaag uitgebreid naar het Muinkpark, het Citadelpark en het park op de Bijlokesite. Op verschillende plaatsen komen ook extra toiletten, afvalkorven en krijtcirkels.

Het mooie weer zorgt voor veel volk in de Gentse parken. Vorige week nog bleek dat dat vaak gepaard gaat met afval en geluidsoverlast. In het Muinkpark uitten de buurtbewoners verschillende keren hun ongenoegen. Vanaf vandaag komt daar verandering in.

Bubbel van 10
Na het Sint-Pietersplein en de Gras- en Korenlei geldt er nu ook een glasverbod in het Muinkpark, het Citadelpark en het park op de Bijlokesite. De Stad Gent voorziet ook extra toiletten en vuilbakken. De krijtcirkels zullen in de parken ook vergroot worden, zodat je er met je bubbel van 10 kan inzitten.

Maximumcapaciteit in Overpoort
Van zodra de terrassen openen, op 8 mei, zal er in de Overpoortstraat opnieuw met in- en uitgangen gewerkt worden. Als de maximumcapaciteit bereikt is, zal de politie de straat afsluiten. Op drukke plaatsen in de stad komen er camera's en zullen infocoaches mensen informeren en sensibiliseren over de coronamaatregelen. Er komt ook opnieuw een druktebarometer. Voor je naar het centrum trekt, kan je zo zien hoe druk het er is.