Goed nieuws voor automobilisten: E17 vanaf morgen weer helemaal open

Voor het eerst in maanden geen file vanmorgen op de E17 richting Kortrijk. De autosnelweg was er weer helemaal open. Tegen morgenvroeg zal ook de andere rijrichting volledig vrij zijn en gaat de oprit in Gentbrugge open. De werken zijn zo één maand vroeger afgerond dan voorzien. 

Anderhalf jaar na de start van de werken, gaat de E17 in Gentbrugge weer helemaal open voor het verkeer. “De werken aan het viaduct in Gentbrugge zijn sneller afgelopen dan gepland", zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). "Het viaduct was sterk verouderd en werd daarom ook wel eens het ‘brokkelviaduct’ genoemd. Met een totale investering van meer dan 40 miljoen euro hebben we deze belangrijke verkeersader aangepakt.“

Onderaan viaduct wordt wel nog gewerkt
De snelweg is vanaf morgenvroeg dus weer helemaal vrij, maar dat betekent niet dat werken aan het viaduct helemaal afgerond zijn. Onderaan het viaduct wordt wél nog volop gewerkt. Daar is het Agentschap Wegen en Verkeer nog volop bezig met het herstellen van de betonnen brugpijlers en de betonnen brugdekken. Die zone blijft dan ook nog een tijd afgesloten. Tegen eind dit jaar zouden ook die werken af moeten zijn. De werken aan het viaduct waren broodnodig. Twee jaar geleden nog viel er een stuk beton door het dak van een Lijnbus.