woensdag 5 oktober
20°C
71 km

Gouden Nina laat Gentse turnmeisjes blinken van trots

Les krijgen van een olympisch kampioene. Het is niet voor iedereen mogelijk. Maar voor 20 enthousiaste kinderen was het vandaag werkelijkheid. Zij kregen in de topsporthal in Gent tips van Nina Derwael, een cadeau van VDK Bank. 

De bank is sinds een tijdje sponsor van "Gouden Nina", en daar zijn ze in Gent best fier op. Bij de bekendmaking van de samenwerking schreef VDK Bank een wedstrijd uit voor kinderen. Een meet and greet en een trainingssessie met Nina Derwael was de inzet. 20 kinderen werden uitgeloot, en zij kregen vanmiddag de olympisch kampioene tegenover zich. En aan de inzet van de gymnastes te zien hebben we een mooie toekomst in België. Want iedereen deed zijn uiterste best om er goed voor te komen. 

Voor het eerst weer in de zaal

Voor Nina Derwael was het de comeback naar de turnzaal. Na de gouden medaille werd een rustperiode ingelast. Even weg van alle toestellen. En ook vandaag wou ze het liever niet hebben over de prestaties in Peking. Nina wou zich focussen op de 20 kinderen die met haar op de balk stonden. Want wie weet staat daar wel de opvolger klaar. Voor de jonge gymnastes kon het weekend niet meer stuk, zij beleefden een uniek moment.