Gouverneur wijst klacht over voorrangsregels op Blaarmeersen af

De voorrangsregels voor Oost-Vlamingen op de Blaarmeersen zijn geen vorm van discriminatie. Dat zegt gouverneur Carina Van Cauter. Ze wees dan ook een officiële klacht tegen de omstreden toegangsregels af.

Wie deze zomer wilde gaan zonnen of zwemmen op de Blaarmeersen, moest zijn of haar identiteitskaart tonen. Als je kon bewijzen dat je Oost-Vlaming bent, mocht je gratis naar binnen én kreeg je voorrang. Wie van buiten de provincie kwam, moest 5 euro betalen en hopen dat er nog een plekje vrij was. De stad Gent voerde die regels in na een aantal incidenten.

"8 miljoen Belgen gediscrimineerd"
Eén persoon was het daar niet mee eens en diende een klacht in bij Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter. Volgens die persoon waren de voorrangsregels in strijd met het gelijkheidsbeginsel en Europese regels en werden 8 miljoen Belgen gediscrimineerd. De gouverneur is het daar niet mee eens. Ze wees de klacht af, omdat een lokaal bestuur andere tarieven mag hanteren voor haar eigen inwoners. Ook andere provinciale domeinen doen dat. Ook werd de identiteit van álle bezoekers gecontroleerd, ook die van de Oost-Vlamingen.