Groen wil een openbaar park in Belzele

Groen Evergem wil een openbaar park in het dorp van Belzele. De afgelopen jaren is er in de deelgemeente veel gebouwd en volgens Groen hebben de inwoners nood aan een rustige ontmoetingsplek. Ze zijn daarom een petitie gestart om het gemeentebestuur te overtuigen. Bevoegd schepen Josse Verdegem vindt het voorstel van Groen interessant en zal het ook bekijken.

Op lege gronden in de Kleine Moerstraat in Belzele wil de partij Groen een openbaar park aanleggen. Het is zo'n 3 hectare groot en is op dit moment nog officieel woonuitbreidingsgebied. Het gemeentebestuur heeft wel plannen om de gronden om te zetten naar niet-bebouwbaar agrarisch gebied. Maar de partij Groen wil graag nog een stapje verder gaan.

Eddy Colombeen - fractieleider Groen Evergem: "Wij zouden hier bomen aanplanten, een mooi park van maken met een mooie vijver eventueel met plaats om elkaar te ontmoeten. Ook met speelgelegnheid voor de jongsten. Dat zou ideaal zijn voor een omgeving die op dit moment eigenlijk weinig groen kent. Onze dorpskernen worden volgebouwd met weinig groen. Dit zou ideaal zijn voor mensen om elkaar hier te ontmoeten".

Oppositiepartij Groen is ook een petitie gestart om het gemeentebestuur te overtuigen van hun plannen. Ze willen op die manier wat druk zetten, want anders zal het dossier nog lang aanslepen, zegt Colombeen. TRoch zegt de bevoegde schepen vandaag voor de camera dat hij het plan genegen is. 

Josse Verdegem (N-VA) - schepen van Ruimtelijke Ordening Evergem: "Ik denk dat het een heel fijn idee is van Groen om hier effectief parkgebied van te maken. Op dit moment zijn de gronden, waar Groen over bezig is, eigendom van de Meetjeslandse bouwmaatschappij. Het is de bedoeling van de gemeente om die open ruimte hier te vrijwaren. Het is onze mening dat er hier niet kan gebouw worden, vandaag niet, morgen niet, maar nooit. De gesprekken zijn op dit moment lopende en daarna zal de concrete invulling vorm krijgen. Er zal nog altijd plaats zijn voor landbouw, maar een deel partkgebied en een deel trage weg lijkt ons zeker zinvol, want recreatie hier op deze locatie kan zeker een meerwaarde betekenen".