GroenRood Deinze wil roodlichtcamera’s in Oude Brugsepoort

Oppositiepartij GroenRood wil iets doen tegen het daverende verkeer in de Oude Brugsepoort in Deinze. Het stelt daarom camera’s voor die de verkeerslichten op rood doen springen als je te snel rijdt. Het stadsbestuur ziet daar niet meteen een oplossing in en wil liever de Zwarte Baan doortrekken tot aan het Schipdonkkanaal.

GroenRood stelt de roodlichtcamera’s voor na een oproep van minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Die wil dat lokale besturen zelf moeilijke verkeerslocaties doorgeven en volgens GroenRood moet er dringend iets veranderen in de Oude Brugsepoort. Volgens de oppositiepartij rijdt er meer en meer zwaar verkeer door de straat en dat zorgt, door de kasseien, voor geluidsoverlast.

Zwarte Baan doortrekken?
Het stadsbestuur zit al jaren met een mogelijke oplossing in gedachten. Ze wil graag de Zwarte Baan doortrekken tot aan Vaart Linkeroever. Op die manier zou het verkeer meer verspreid worden. Volgens GroenRood is dat geen goed idee: “Wij zijn tot de conclusie gekomen dat bijna alle voertuigen die de Oude Brugsepoort gebruiken daarna richting centrum rijden. De Zwarte Baan zou maar voor heel weinig verandering zorgen.”