donderdag 25 februari
12°C
30 km

Groepsaankoop groene stroom lokt 56.000 deelnemers

De jaarlijkse groepsaankoop 100% Belgische groene stroom van de provincie Oost-Vlaanderen was weer een succes. Het hoge aantal geïnteresseerden zorgde voor een mooie veiling. Een gemiddeld Oost-Vlaams gezin kan 483 euro sparen op de energiekost. 

Het is dit jaar al voor de tiende keer dat de provincie zo’n groepsaankoop organiseert. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de provincie tot een bepaalde datum, en dan trekt het provinciebestuur naar de energiemaatschappijen. De leverancier met de mooiste aanbieding wint de veiling. Belangrijk, de aangeboden stroom moet 100% groen en Belgisch zijn. 

Oost-Vlaanderen wil klimaatneutraal worden

De provincie is ambitieus op vlak van klimaat. Tegen 2040 wil Oost-Vlaanderen klimaatneutraal zijn. Daarom is het zo belangrijk dat het provinciebestuur de inwoners kan overtuigen om te kiezen voor groene stroom.

Gedeputeerde voor Energie, Riet Gillis : "Door meer dan 55 000 deelnemers samen te brengen voor de veiling kon een mooie groepskorting worden bedongen. Wij zijn zeer tevreden dat we de Oost-Vlamingen een groen energiecontract kunnen aanleveren aan een scherpe prijs met uitstekende service. Dat binnenlandse groene stroom niet duurder hoeft te zijn dan grijze stroom wordt nogmaals aangetoond met deze campagne."

483 euro goedkoper  

De groepsaankoop heeft 2 categorieën: de gezinnen en de bedrijven. Er wordt ook een onderscheid gemaakt tussen de combinatie elektriciteit en gas of elektriciteit alleen. Uit de veiling blijken De Vlaamse Energieleverancier en Luminus de beste voorwaarden te hebben voor gezinnen, bij de bedrijven haalt Total de overeenkomst binnen. Concreet kan een gezin gemiddeld 483,75 euro besparen, een bedrijf gemiddeld 689,04 euro. Deelnemen en overstappen kan tot en met 30 april 2021.