zaterdag 10 december
2°C
6 km

Grote Moskee Ronse solidair met de slachtoffers in Wallonië

De dag van Nationale rouw viel vandaag toevallig samen met het Offerfeest voor de moslimgemeenschap. Da's na het Suikerfeest het hoogtepunt van het jaar bij de moslims. In Ronse kwamen vanmorgen vroeg zo'n 400 moslims samen voor het gezamenlijke gebed. Dat gebeurde door de coronamaatregelen niet in de Grote Moskee van Ronse, maar in openlucht. Ook hier werd er stilgestaan bij de watersnood in Wallonie. De imam riep dan ook op om geld te doneren aan het Rode Kruis.

Geen gezamenlijk gebed in de Grote Moskee van Ronse, maar wel een coronaproof editie van het Offerfeest dit jaar. Vanmorgen in alle vroegte kwam de moslimgemeenschap uit Ronse en omstreken samen op dit voetbalveld. Ze kregen daarvoor de toestemming van het gemeentebestuur van Ronse. Zo konden er 400 moslims het traditionele gebed voor het Offerfeest bijwonen. En dat was al van 2019 geleden, want vorig jaar moest het Offerfeest noodgedwongen in intieme kring gevierd worden. 

Solidair met de slachtoffers 

Uitbundig feesten vond de moslimgemeenschap vandaag niet gepast, uit respect voor de slachtoffers van de overstromingen in Wallonie. De imam van de Grote Moskee van Ronse riep tijdens het ochtendgebed dan ook op om geld te doneren aan het Rode Kruis.