Handelaars uit Deinze zetten klanten in de bloemetjes

In de Tolpoortstraat in Deinze werd deze ochtend de lente aangekondigd. De handelaars in de straat hebben er samen een actie op poten gezet om de start van het voorjaar te vieren. Mensen die in de winkel komen krijgen een bloemtje mee naar huis. 

De actie wordt stilaan een traditie, want het is al het derde jaar op rij dat de klanten bij het begin van de lente in de bloemetjes gezet worden. En dat wordt door de klanten geappreciëerd.  De actie start vandaag en loopt eigenlijk tot zondag, want zondag is het koopzondag en in Deinze zjn dan heel wat zaken open. Dus zowel vandaag, morgen als zondag trakteren de winkeliers  met een bloemetje.

Bart Debbaut - zaakvoerder Pralinja :  "Het doel is eigenlijk gewoon om de lente aan te kondigen, en wij hopen dat het dit jaar een teken mag zijn. Vandaag komt het Overlegcomité samen als ik mij niet vergis, dus we hopen dat we met deze actie ook een teken mogen geven dat we wat meer vrijheid krijgen. Corona heeft ik denk er bij iedereen er wel ingehakt. Nu, wij zijn ook veerkrachtig, wij proberen ook van alles nieuwe dingen uit. Sowiso, hoe vrijer dat het is, hoe beter voor iedereen denk ik"