donderdag 28 september
19°C
0 km

Hang een boerenzakdoek uit en steun landbouwers

De boer heeft het moeilijk, en daarom roept vzw "Boeren op een Kruispunt" op om een boerenzakdoek uit te hangen. Eender waar, zolang het maar zichtbaar. Zo geef je de landbouwers een duwtje in de rug.

Boeren werken zich dag in dag uit uit de naad om ons te voorzien van vers en kwaliteitsvol voedsel. Alleen voelen landbouwers zich vaak ondergewaardeerd en niet gerespecteerd, klinkt het bij organisatie Boeren op een Kruispunt. "Zij hebben het gevoel dat alles boven hun hoofd wordt beslist en bepaald", vertelt directeur Els Verté.

Psycologische ondersteuning
De Aalterse vzw Boeren op een Kruispunt ondersteunt en begeleidt land- en tuinbouwers. Het is er de afgelopen tijd nog nooit zo druk geweest. Ze zien het aantal aanmeldingen jaar na jaar stijgen. "Ook dit jaar zien we dat er opnieuw meer aanmeldingen zijn dan vorig jaar. Vooral de psychologische ondersteuning, daar is heel veel vraag naar," aldus Verté. Uit Oost-Vlaanderen komen, op West-Vlaanderen na, de meeste aanmeldingen. En dus wil de vzw boeren steunen met een actie.

Wedstrijd
"Heel concreet kan je een boerenzakdoek uithangen. Je kent dat wel: dat is zo'n rode zakdoek met witte bolletjes. Hang dat aan de deurklink, aan de haag, aan je auto. Daarmee toon je dat je respect en waardering hebt voor onze Vlaamse boeren."

En als je een foto post van je boerenzakdoek op sociale media met de hashtag boerenopeenkruispunt2022, dan maak je trouwens kans op een duoticket voor de uitverkochte voorstelling Zwins op 1 september in Aalter.