zondag 20 juni
22°C
0 km

Hansbekenaren zien elkaar graag

Een pak inwoners uit Hansbeke heeft vandaag actie gevoerd aan het cultuurhuis.  Ze willen de stad Deinze  en Infrabel overtuigen om een geplande geluidsmuur langs de spoorweg te vervangen door een doorzichtig exemplaar. We willen elkaar blijven zien.

De Dorpsraad Afrit 12 organiseerde vorig jaar een enquete onder de inwoners van Hansbeke. Daaruit bleek dat een grote meerderheid van de Hansbekenaren het visueel contact tussen ‘noord en zuid’ wil behouden. De geluidsmuren die er nu gaan komen bedreigen dat zicht, een zicht dat  al  verstoord is door de tunnel onder de spoorweg. Dat kunnen we niet laten gebeuren zegt de Dorpsraad. “Hier is geen plaats voor een Berlijnse muur”

Hansbekenaren zien elkaar graag

De Dorpsraad dringt nu aan om de geluidsmuren te vervangen door glazen versies. Op die manier zou er toch voldoende “doorkijk” zijn.  Maar de inwoners van Hansbeke zeggen telkens op een administratieve muur te botsen. De originele plannen worden niet meer aangepast klinkt het. Daarom zet de Dorpsraad de stad en Infrabel nu een op een ludieke wijze onder druk. . Met een affichecampagne willen zij aantonen dat ze elkaar graag zien en blijven zien. Want Hansbeke is een is een mooi en sociaal dorp en dat willen we graag zo houden.