zaterdag 30 september
20°C
34 km

Het MSK Gent brengt de academie naar het museum

Het Museum voor Schone Kunsten in Gent bestaat 225 jaar en viert daarom een heel jaar feest. In het kader van dat feestjaar start morgen de tentoonstelling 'Wijkwonders'. De expo toont honderden werken van de leerlingen van de kunstacademie. Alle kunstwerken zijn geïnspireerd op de collectie van het museum. 

De museummedewerkers zijn nog volop bezig met de opbouw maar vanaf morgen kan je in het MSK terecht voor de tentoonstelling 'Wijkwonderen'. Het museum bestaat 225 jaar en om dat te vieren gingen ze een samenwerking aan met de Gentse Academie voor Beeldende Kunsten. Het resultaat hiervan is een expo met honderden werken van de leerlingen. De inspiratie voor de kunstwerken, is de collectie van het museum zelf. 

Karen Rodts, projectcoördinator MSK Gent: "Toen we de eerste resultaten zagen van de werkjes die de kinderen gemaakt hebben, waren we heel aangenaam verrast door de diversiteit en de verscheidenheid van technieken, uitwerking, creativiteit ook. En het zijn allemaal op zich zijn allemaal kleine wonders die gemaakt zijn in de verschillende wijken in Gent. Vandaar de mooie naam 'Wijkwonders'. 

Voor deze tentoonstelling is er bewust geen selectie gemaakt. De nadruk ligt bij het proces en niet het eindresultaat. Alle werken die de leerlingen gemaakt hebben, worden tentoongesteld. Het museum is alvast heel trots op het eindresultaat. Wie de tentoonstelling graag wil bezoeken, kan dat vanaf morgen doen tot eind augustus.