maandag 2 oktober
25°C
9 km

Hippe schoolbib moet leerlingen ten Doorn doen lezen

Leerlingen aan het lezen krijgen, dat is het doel van de nieuwe schoolbibliotheek op College ten Doorn in Eeklo. Een oude ruimte werd er volledig vernieuwd en hip ingericht, om de leerlingen naar binnen te lokken en te overtuigen om een boek vast te nemen en te lezen

Het college heeft zo'n 1500 boeken liggen, tot voor kort overal verspreid in de verschillende schoolgebouwen. "We hebben ervoor gekozen om ze centraal te zetten in een ruimte die verankerd is met het verleden," vertelt leerkracht Jeroen Van Haute. Hij was speciaal vandaag naast leerkracht ook Boekendokter, om de leerlingen warm te maken om te lezen.

Terug naar het verleden
De boeken staan nu in een van de oudste gebouwen van de school. "We hebben de bib proberen te pimpen en hip en cool te maken voor de jongeren zodanig dat ze hier langer blijven lezen," aldus Van Haute.

Er wordt weer meer gelezen
"Studies wijzen uit dat er minder en minder graag gelezen wordt, maar ik heb de indruk dat dat stilaan aan het veranderen is," merkt Van Haute. "En wij proberen die verandering, die leesbevordering mee in de hand te werken. Hoe beter je leest, hoe beter je cijfers zijn op school, dat is al voldoende bewezen."