zondag 2 oktober
16°C
0 km

HISK verliest beheersovereenkomst

De Vlaamse regering heeft beslist geen nieuwe beheersovereenkomst af te sluiten met het HISK, het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Gent. Na evaluatie blijkt het kunstinstituut niet te voldoen.

“De evaluatiecommissie heeft belangrijke tekortkomingen vastgesteld en adviseert dat het instituut nauwer gaat samenwerken met andere instellingen,” staat te lezen in de persmededeling van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. De kostprijs om er kunst te studeren ligt er bovendien erg hoog, laat de minister weten. “Er is geen unieke meerwaarde meer sinds de oprichting van de School of Arts.”

Samenwerking zoeken
Het HISK krijgt nu de kans om tegen 2024 een andere samenwerking te zoeken. “HISK heeft nog een mooie toekomst binnen een School of Arts of binnen een ander samenwerkingsverband naar keuze, waar ze verder kunnen professionaliseren. Ze krijgen nu de nodige tijd voor die transitie”, vult Weyts aan.

Nog twee jaar steun
De 24 studenten aan het HISK kunnen wel nog afstuderen in het huidige systeem. Daarvoor voorziet Vlaanderen nog twee jaar de middelen.

Foto: HISK