woensdag 5 oktober
20°C
60 km

"Historische" vaccinatiecampagne begonnen in Gent

 

 

Vandaag is de Gentse vaccinatiecampagne officieel begonnen. In woonzorgcentrum Leiehome in Drongen kreeg bewoonster Denise (87) vanmorgen als eerste Gentenaar het coronavaccin. De komende twee weken moeten alle 3.800 bewoners van de Gentse woonzorgcentra gevaccineerd worden.

Vandaag zijn alle bewoners van woonzorgcentrum Leiehome aan de beurt, morgen worden de bewoners van 7 andere woonzorgcentra in Gent gevaccineerd. Als alle bewoners van de 28 WZC in Gent gevaccineerd zijn, is het aan het personeel van de woonzorgcentra en het ziekenhuispersoneel. 

Brede bevolking vanaf maart in Flanders Expo

Vanaf maart zou dan de bredere bevolking gevaccineerd kunnen worden in hal 7 van Flanders Expo, te beginnen met de 65-plussers en risicopatiënten. Daarna volgen de essentiële beroepen en dan de rest van de Gentenaars. 

Minstens 150.000 Gentenaars 

Volgens bevoegd schepen Rudy Coddens (sp.a) komen 210.000 Gentenaars in aanmerking voor een spuitje. Als je weet dat minstens 70% van de bevolking gevaccineerd moet worden, betekent dat dat er zo'n 150.000 Gentenaars de komende maanden een prik moeten krijgen.