zaterdag 15 juni
18°C
5 km

Hoet-Monsieur nemen afscheid op dag 2 Zesdaagse

Over enkele dagen staat Gent in het teken van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Voor het zover is moeten we eerst nog de winnaar van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen Gent kennen. Die zesdaagse viert dit jaar haar 100e verjaardag en neemt ook afscheid van Keizer iljo. Gisterenavond zat het kuipke weer bakkensvol voor de tweede avond van de wedstrijd. 

Als ljo een staaltje van zijn kunnen toont. En dan is ook Robert D'hont tevreden, Robert is de verzorger van Iljo. 

Robert D'hont, verzorger Iljo Keisse
Iljo is bij mij gekomen als 19-jarige, hij reed dan bij de beloften. En zo is hij geleidelijk aan bij mij gebleven tot nu. hij kan bijna mijn zoon zijn zogezegd he. En ga je hem missen? Een beetje, dat wel, ja dat wel. 

Maar het is niet alleen Iljo Keisse die er na deze zesdaagse mee stopt. Gisterenavond mochten ook Griet Hoet en Anneleen Monsieur hun moment de gloire beleven in het Kuipke tijdens de 1000m tijdrit .De wereldkampioenen op het WK G-baanwielrennen hangen hun fietskledij aan de haak.   

Griet Hoet-Anneleen Monsieur, WK G-baanwielrennen: "Het is jammer omdat ik wel graag wou verderdoen tot aan de volgende spelen, maar om zo te eindigen is ook goed. We kunnen met een wereldtitel eindigen en hier in het Kuipke is ook wel tof".