woensdag 6 december
6°C
189 km

Hond Dunya houdt ouderen fit

Wie vaak rond de Watersportbaan loopt, zal binnenkort kennismaken met Dunya. De hond neemt oudere buurtbewoners tijdens enkele themawandelingen op sleeptouw om ze fit te houden.

Het project van de 'Kwistelstappers', een initiatief van de stad Gent tegen eenzaamheid bij ouderen, bestaat uit acht gratis themawandelingen die van 18 mei tot en met 6 juli plaatsvinden. De thema's variëren van geestelijke gezondheid tot de historiek van de wijk. De wandelingen, die in groep plaatsvinden, zijn bedoeld voor de oudere buurtbewoners, maar iedereen is welkom. Onderweg krijgen ze tips om mentaal en fysiek fit te blijven en leren ze hun wijk beter kennen.

"Ouderen stimuleren om uit hun kot te komen"
"Nu de coronamaatregelen het opnieuw toelaten, is het belangrijk dat we als Stad de ouderen stimuleren weer samen en uit hun kot te komen" zegt Rudy Coddens (Vooruit), schepen van Seniorenbeleid, Sociaal Beleid, Gezondheid en Zorg. "De wandelingen zijn ideaal voor de senioren om sociale contacten te leggen en zaken bij te leren, én voor de stadsmedewerkers om hulpvragen of andere signalen op te pikken."