donderdag 18 april
11°C
230 km

Hoofdarts AZ Maria Middelares: “Laat ziekenhuizen zelf de controle over hun organisatie behouden”

In Gent vraagt nu ook het AZ Maria Middelares om geen bedden op Intensieve Zorgen te moeten vrijhouden voor coronapatiënten. Hoofdarts Ronny Goethals toont zo begrip voor de weigering van het UZ Gent om een kwart van de bedden vrij te houden. 

Vrijdag kondigde de hoofdarts van het UZ Gent aan dat het ziekenhuis weigert om een kwart van de IZ bedden vrij te houden voor coronapatiënten. Die mensen zullen de zorg krijgen die ze nodig hebben, maar zonder voorkeursbehandeling. Ronny Goethals, de hoofdarts van het AZ Maria Middelares, heeft begrip voor dat standpunt. Het kan niet dat je medische zorg moet uitstellen als de capaciteit beschikbaar is. Daarom vraagt AZ Maria Middelares om ook geen bedden te moeten vrijhouden. 

Kritiek van minister Vandenbroucke  

Minister van Volksgezondheid Vandebroucke toont geen begrip voor de weigering van het UZ. Het is nefast voor het systeem zegt hij. Als elk ziekenhuis zo reageert stuikt heel het systeem in elkaar. Maar in het AZ Maria Middelares vragen ze vertrouwen van de minister. Het is beter dat de ziekenhuizen zelf de controle over hun organisatie behouden zei hoofdarts Goethals aan de redactie van Belga..

foto: facebook AZ Maria Middelares