zaterdag 2 december
1°C
0 km

Horeca Booster moet mensen warm maken voor de horeca

Vandaag zijn Syntra midden Vlaanderen, Travi, VDAB en VLAIO gestart met de Horeca Booster. Dat is een tweedaagse  opleiding voor mensen die interesse hebben om in de horeca aan de slag te gaan. Het project moet het personeelstekort in de horeca een halt toe roepen. In september noteerde de VDAB in Gent alleen al 1850 vacatures in de horeca. En al is er veel belangstelling van werkzoekenden, toch gerraken de vacatures maar moeilijk ingevuld. Vandaar dus de Horeca Booster. 

Op 2 dagen tijd krijgen in totaal 20 cursisten een horeca booster opleiding.  De cursisten doorlopen het volledige proces binnen een restaurant doorlopen. De zaal, de keuken, de koffie,  alle aspecten komen aan bod.

Davy Eelen - Syntra midden Vlaanderen: "Dat is redelijk veel maar we brengen het op een korte, praktische manier, zodat het vatbaar blijft en dat ze het ook kunnen doen. We verwachten ook niet van die mensen dat ze al die skills effectief hebben maar het is belangrijker dat ze als die skills hebben gezien".

Na de opleiding krijgen de cursisten nog de kans om stage te lopen en na afloop krijgen zij een soort getuigschrift van de cursus . De horeca booster zal volgend jaar zeker nog eens herhaald worden. Voor wie twijfelt om een job in de horeca aan te nemen is er nog dit.

Bart Lippens - restaurantuitbater: "Het is niet meer zoals vroeger. Maar inderdaad wij zijn open van dinsdag tot zondag. Elk weekend open uitzonderlijk eens niet. De mensen die vrij zijn, wanneer zijn die vrij? Tijdens het weekend, wanneer hebben wij het druk dat is tijdens het weekend. Dat maakt het ook leuk, maar als je de mensen dat ook toont en ook meegaand bent. Als er mensen zijn die getrouwd zijn en je zegt je kan om de 2 weken eens een weekend thuis hebben voor de kinderen. Het is ook een samenspraak, communicatie met elkaar om zo mensen te verleiden, om toch naar de horeca te komen".