zaterdag 2 maart
10°C
7 km

Ikea en De Kringwinkel organiseren ruilbeurs

Heb je kleren die je niet meer draagt of speelgoed waar je kinderen niet meer naar omkijken?  Dan kan je dit weekend terecht bij IKEA Gent voor de ruilbeurs. Bezoekers kunnen hun items inruilen voor andere stukken. IKEA wil daarmee klanten aansporen om duurzamer om te gaan met hun materialen en dus te hergebruiken of te ruilen.

Op Black Friday gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes maar Ikea Gent kiest dit jaar voor een andere aanpak. Dit weekend kan je er niet alleen winkelen maar ook kledingstukken en speelgoed ruilen voor een ander tweedehandsstuk. Jaarlijks gooien we heel wat spullen weg om iets nieuws te kunnen kopen maar bij Ikea moedigen ze de klanten aan duurzamer om te gaan met hun spullen. Want het is goed voor het milieu maar ook voor de portemonee, klink het. 

Lore Verbrugghe, woordvoerder IKEA Gent: "Wij vinden het heel belangrijk dat er bewust wordt omgegaan met grondstoffen en we zien ook dat heel wat spullen ergens in een hoekje staan te  verkommeren, da's heel spijtig. Daarom moedigen we mensen aan om die te hergebruiken, te herstellen, terug in omloop te brengen zodanig dat ze zeker niet op de afvalberg belanden, maar dat we eigenlijk gebruik maken van de spullen die we produceren. Ikea wil volledig circulair zijn tegen 2030 en we hebben ook een aantal services ons daarbij ondersteunen.  Eentje daarvan zijn de wisselstukken. Wij hebben eigenlijk 4.000 wisselstukken van allerlei verschillende artikelen die je gratis kan komen ophalen om je eigen Ikea-meubel terug te repareren".

De ruilbeurs is heel simpel,je brengt vijf kledingstukken en speelgoed mee dat je kan inruilen voor een ander ruilitem van een vorige klant. Naast het ruilen zijn er ook workshops om je oude kledingstukken nieuw leven in te blazen. Bij Ikea zetten ze het hele jaar door in op duurzaamheid maar voor Black Friday wil men de klanten nog een extra duwtje geven.