zondag 20 juni
22°C
0 km

Ikea geeft vluchtelingen een kans op de arbeidsmarkt

Meubelketen IKEA wil de komende drie jaar minstens 80 vluchtelingen tewerkstellen. De primeur is voor de Gentse vestiging: daar zijn deze maand vijf vluchtelingen gestart, allemaal verbonden aan het OCMW van Gent. Zij krijgen de kans om werkervaring op te doen en om zich voor te bereiden op een reguliere job.

Op 20 juni aanstaande is het Wereldvluchtelingendag. Dan wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het lot van de vluchteling. Ikea maakt van de gelegenheid gebruik om het project “Werken en Samen Groeien in Gent” voor te stellen. In dat project, een primeur voor Gent, ligt de nadruk op de kwaliteiten van de vluchteling. Die krijgt in de Gentse winkel de kans om op de arbeidsmarkt te komen.

Inclusie op de werkvloer

Momenteel zijn er 5 mensen aan de slag in Ikea Gent. Zij draaien volop mee in het magzaijn of aan de klantendienst. Het is de bedoeling dat Ikea Gent over 3 jaar een 80 tal vluchtelingen heeft klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.  Het OCMW van Gent en I-Diverso zijn partners van het project. Zij helpen Ikea bij de rekrutering en begeleiding.