zondag 20 juni
22°C
0 km

Infrabel zoekt 80 technische medewerkers in de regio

Infrabel is dringend op zoek naar extra krachten om de technische ploegen te versterken.  In heel Belgie gaat het over 400 profielen, waarvan een 80 tal in onze regio.  De reden van deze inhaaloperatie is de pensionering van heelwat collega‘s.

Infrabel is momenteel aan de slag aan de spoorbundel in Zelzate. Dat is een belangrijke as voor het goederenverkeer voor de haven van Gent en ArcelorMittal. De wissels zijn 50 jaar oud en moeten vervangen worden.  De nieuwe wissels zijn vandaag in de sporen geplaatst met een soort robot. Daarna  kwamen er nog las-en grondwerken aan te pas. Een ideale dag om een 20 tal leerlingen mechanica van het Technisch Atheneum in Lokeren uit te nodigen op de werf.  Wie weet worden zij wel de nieuwe collega’s van de arbeiders die hier aan het werk zijn.

Technische profielen gezocht

De kans op een job bij Infrabel is groot. Want de infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen is op zoek naar 400 extra krachten. Dat komt omdat in de jaren ’50 en ’60 heelwat mensen tegelijk begonnen zijn bij het bedrijf. Die staan nu aan de vooravond van hun pensioen. Infrabel zoekt zowel mensen met een technisch diploma of een bachelordiploma, als gemotiveerde mannen en vrouwen die bereid zijn om opleidingen te volgen aan de Infrabel Academy.  Van de 400 vacatures staan er meer dan de helft open in Vlaanderen.