zaterdag 21 mei
20°C
4 km

Internationale Museumdag afgetrapt in Industriemuseum

De Internationale Museumdag werd vanmorgen officieel afgetrapt in het Industriemuseum in Gent. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) was onder de indruk van het gebouw: "Indrukwekkend"

Diependaele koos voor het Industriemuseum in Gent als locatie om het maatschappelijk belang van musea onder de aandacht te brengen. "In dit indrukwekkend fabrieksgebouw komt de veelbewogen industriële geschiedenis van Vlaanderen weer helemaal tot leven" zegt Diependaele. "Dankzij onroerend erfgoed en onze Vlaamse musea kunnen we objecten, kunstwerken, boeken en documenten uit het verleden bewaren voor het heden en doorgeven aan de generaties na ons”.

Coronacrisis
Door de coronacrisis hebben de musea het financieel moeilijk, want bezoek is beperkt. Diependaele grijpt deze Museumdag aan om de Vlamingen te overtuigen om musea te blijven bezoeken. Gents schepen voor Cultuur, Sami Souguir (Open Vld), is blij dat de minister voor het Industriemuseum koos. “Met het Industriemuseum heeft de minister de perfecte keuze gemaakt om de Internationale Museumdag af te trappen" zegt Souguir. "De tentoonstelling ‘Kathedralen van de Industrie’ van Alexander Dumarey over ons Gents maar ook Oost-Vlaams industrieel-economisch verleden én heden, is een must voor iedereen die van erfgoed houdt.”